Varte, pečte, mlsajte...
s YUZU Tea z čerstvých citrusov
YUZU smažená ryža
Budete potrebovať
- 2 šálky varenej ryže
- 2 veľké vajcia
- 30 dkg nakrájanej šunky
- 2 lyžice kvalitnej sójovej omáčky
- 3 lyžice YUZU Tea
- 2 jarné cibuľky nakrájané na tenké plátky
- olej
Postup
- Premiešajte ryžu a jemne vmiešajte 1–2 lyžice vody a 2 lyžice oleja, pokiaľ nebudú všetky zrnká ryže obalené. Dajte nabok.
- Ľahko rozšľahajte vajcia so soľou a miešajte na zľahka naolejovanej veľkej panvici alebo woku, pokiaľ vajcia nie sú z väčšej časti stuhnuté, ale mierne tekuté. Vyberte a dajte stranou do misky.
- Na panvici rozohrejte veľké množstvo rastlinného oleja a šunku opekajte na stredne vysokej teplote, pokiaľ sa neprehreje. Vyberte z panvice.
- Znížte teplotu na minimum a pridajte ryžu, nalámanú, aby bola uvarená a chrumkavá. Varenie na menšom výkone zaistí, že ryža zostane nadýchaná a vlhká.
- Pridajte šunku a vajcia späť do panvice spolu so sójovou omáčkou a YUZU Tea, premiešajte. Zvýšte plameň na maximum a počas smaženia miešajte, aby bolo všetko chrumkavé. Na záver posypte čerstvou jarnou cibuľkou a vychutnajte si.